ucitelka

Slovenská komora učiteľov

logoskuje mimovládna nezisková, nepolitická stavovská a profesijná organizácia pôsobiaca na území SR v zmysle zákona 83/1990 Zb. z. o združovaní občanov.

Komora združuje učiteľov / pedagogický a odborný zamestnanec/a sympatizantov učiteľskej profesie v Slovenskej republike, podporuje ich záujmy a ochraňuje ich stavovskú česť, podieľa sa na utváraní podmienok a zvyšovaní odbornej úrovne v rezorte školstva. Komora spoluvytvára podmienky na zlepšenie školského prostredia detí a mládeže Slovenskej republiky. Chráni a rozvíja slobodný výkon povolania učiteľa, ktorý má zásadný spoločenský význam a je v záujme celej spoločnosti.

Príhovor prezidentky SKU

Stanovisko Slovenskej komory učiteľov k štrajku

Slovenská komora učiteľov ako stavovská organizácia pedagogických a odborných zamestnancov dlhodobo poukazuje na závažné problémy v školstve a vyzýva vládu SR k ich riešeniu, naposledy vo Výzve SKU vláde SR z októbra 2015. Akceptovanie týchto požiadaviek považuje SKU za krok, ktorým by vláda SR prejavila skutočný záujem o ozdravenie a skvalitnenie slovenského školstva a podstatné zlepšenie postavenia učiteľov v spoločnosti, preto podporuje Iniciatívu slovenských učiteľov v štrajkovej pohotovosti a v štrajku. SKU zároveň rešpektuje slobodné rozhodnutie každého svojho člena zúčastniť sa štrajku a ďalších aktivít smerujúcich k zlepšeniu ekonomického a spoločenského postavenia pedagogických a odborných zamestnancov v spoločnosti.

16. 1. 2015 Správna rada Slovenskej komory učiteľov

Dátum pridaniaSobota, 16. Január, 2016 @17:54
Autoradmin
Kategórie
NálepkyŽiadne
Komentované0x
Prečítané24 268x
Hodnotenie článku100% (6x)

Podobné články

Súbežné články

Opiner Friends Digg del.icio.us Live Google Technorati Spurl Vybrali.sme.sk Mojelinky.sk Vytlačiť túto stránku Odoslať emailom

Komentáre

Zatiaľ neboli pridané žiadné príspevky!

Vyjadri sa aj ty!

Polia s hviezdičkou sú povinné pre pridanie príspevku.

Vaše meno*

Váš email